2023 ’te Türkiye ’de sunulacak MG4 Electric hakkında öğrenmeniz gerekenler

30.12.2022
114
Okuma Süresi: 5 dakika
A+
A-
2023 ’te Türkiye ’de sunulacak MG4 Electric hakkında öğrenmeniz gerekenler

Yeni nesil pil mimarisi ile elektrik rekabetinde dikkat toplayacak MG4 Electric, 2023 ’te Türkiye listelerinde olacak.

Geride vazgeçmeye hazırlandığımız 2022 seneyi, elektrikli araba segmentinde fazlasıyla hareketli geçti. Mercedes ’in EQ ürün gamını bitirdiği, BMW ’nin de ehemmiyetli abonelerini dahil ettiği rekabette Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi değişik modeller de karşımıza çıkıyor. Stellantis Grubu da Peugeot e-2008, Citroen e-C4, Opel Mokka-e ve Corsa-e gibi abonelerini 2022 ’de sınırlı adetlerde olsa da dahil etti. Bir süredir Türkiye pazarında olan MG de, ZS modelinin yanında 2023 senesine ehemmiyetli bir aboneyi ilave etmeye hazırlanıyor. İlk çeyrekte satışa sunulması beklenen MG4 Electric, özellikle altyapı mimarisiyle dikkat toplayacak bir model olacak. Kısa süre evvel dahil olduğu Euro NCAP testlerinden de galibiyetli sonuç elde eden modelin öne çıkan ayrıntılarına yakından bakıyoruz.

MG4 Electric erim ve öbür teknik detaylar

MG4 Electric, ürün gamında ilk kere kullanılan altyapı personellerini barındırması sebebiyle fazlasıyla ehemmiyetli bir model. MG ’nin MSP ismini verdiği yeni mimariyi kullandığı ilk arabayı olan model, entegre hücreli pil sistemiyle avantajlar getiriyor. Daha az yer kaplama ve daha yüksek enerji yoğunluğu gibi ehemmiyetli artılarla gelen CTP Cell-to-pack pil sisteminin konumlandırıldığı modelin pil kalınlığı 110 milimetre ile 140 milimetre aralığında değişiyor. MG ’ye göre bu değer sınıfının en iyisi. 50:50 ağırlık dağılımıyla gelen MG4 Electric ’in bu sayede performansla beraber balanslı bir sürüş şahsiyeti sunma potansiyeli de bir hayli yüksek. Giriş seviyesinde 51 kWh kapasite ile gelen pil ile arabanın 350 kmlik fabrika çıkış erim verisi söz konusu. 450 kmlik değer ise 64 kWh kapasiteli birim ile olası görünüyor.

Arabanın motor tarafında ise tek ve çift olmak üzere iki seçenek bizi bekliyor. Giriş seviyesinde gelen ve arka aksta konumlanan tek elektrik motoru takribî 200 at efor üretiyor. Bu versiyonda 8 saniyenin altında 0-100 ve 160 kilometre/s ’lik maksimum sürat değerleri teknik tabloda. Çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten efor aktarımlı üst kombinasyonda 450 ata yakın efor ve 600 Nm tork gibi oldukça üst düzey sayılar söz konusu. MG cephesi bu kombinasyonda arabanın 0 ’dan 100 ’e 3,8 saniyede ulaşabileceği bilgisini paylaşmıştı. Boyut olarak 4.287 milimetre uzunluk, 1.836 milimetre genişlik ve 1.504 milimetre yükseklik değerlerine sahip olan MG4 Electric, daha ileride olmakla beraber büyük oranda Golf ’e yakın bir hatchback olarak görülebilir.

Euro NCAP çarpışma testi sonuçları nasıl?

Bir süredir Türkiye pazarında da yükseliş tutan İngiliz üreticinin, güvenlik testlerinden aldığı sonuçlar da tatmin edici. Son olarak değerlendirme kapsamına alınan MG4 Electric, güçleşen standartlara karşın ortalamada beş yıldız almayı muvaffak oldu. Meraklılarının bildiği üzere Euro NCAP testleri alt başlıkların bileşiminden alana geliyor. Vasıtanın bu kapsamda ayrıntılı test sonuçlarına baktığımızda; erişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 83, çocuk korumasında yüzde 80, yaya korumasında yüzde 75 ve dayanakçı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 78 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor.

Yurt dışı maliyetleri ne vaziyette?

MG Motors ’un Birleşik Kraliyet merkezli resmi kaynaklarına baktığımızda MG4 için başlangıç maliyetinin 25.995 sterlin olarak tanımlandığını görüyoruz. 350 km erim sunabilen 51 kWh kapasiteli pil ve SE ekipman kombinasyonun konumlandırıldığı bu kombinasyonda ekipman seviyelerine göre maliyetler yukarıya doğru tırmanıyor. Ailenin en pahalı versiyonu ise 450 kmye kadar erimin sunulduğu 64 kWh kapasiteli pil ve Trophy ekipman kombinasyonuyla geliyor. Bu koliyi seçim etmek isteyen kullanıcıların 31.495 sterlini gözden çıkarması gerekecek.

Alakalı video

Marvel R tanıtımı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.