Retinadan kalp hastalığı riskini tahmin eden yapay zekâ sistemi geliştirildi

15.06.2023
2
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Retinadan kalp hastalığı riskini tahmin eden yapay zekâ sistemi geliştirildi

Bilim dünyasında ehemmiyetli çalışmalar yapılıyor. Bunlardan birisi ağ tabakadan kalp hastalığı tehlikesinin hipotez edilmesi sistemi oldu.

Birçok kalp hastalığı çoğu zaman fark edilmiyor. Bu hayati tehlikeler doğuran hastalıklar odağında garip bir çalışmaya imza atıldı. Yurt dışındaki tahlilciler, ağ tabakadan kalp hastalığı tehlikesini hipotez eden suni akıl temelli bir sistem geliştirdiklerini ve bundan iyi geri dönüşler aldıklarını duyurdu. Bu sistemin göz taraması ile çalışması başka bir deyişle kolay uygulanabiliyor olması yanında süratli olması da dikkat çekiyor.

Sistem söylendiği kadarıyla yalnızca 60 saniyelik bir tarama ile bireylerin gözlerindeki damarlar ile atardamarlarını tahlil ediyor ve kalp hastalığı özelinde bir tehlike skalası veriyor. Tehlike kıymeti yüksek olan şahıslara muhtelif kalp meseleleri özelinde önleyici erken rehabilitasyonların uygulanabileceği, daha ayrıntılı ekstra testlerin yapılabileceği tahlilciler tarafından yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Bu sistemin yakında kullanıma sunulması ise şimdilik bilave edilmiyor. Geliştirilen altyapının reel bir teşhis taşıtı haline getirilmeden evvel ciddi biçimde test edilmesi gerekiyor. Ancak şu an elde edilen bilgiler gelecek için umut vadediyor ve bu surattan muayenehane sınamalar başlıyor.

Bu arada tıp dünyasının öbür alanlarında suni akıl ve makine bilme sistemleri geliştiriliyor. Bu sistemler çok hassas olduğundan hekimlerin gözünden kaçabilecek en minik ayrıntıları bile yakalayabiliyor.

Ağ Tabakadan kalp hastalığı tehlikesini hipotez eden sistem yanında bu da alakanızı çekebilir: DJI imzalı yeni drone modeli

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.