2022 ’nin ikinci çeyreğinde telefonlar için en çok IMEI kaydı yapan firmalar açıklandı

26.03.2023
15
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
2022 ’nin ikinci çeyreğinde telefonlar için en çok IMEI kaydı yapan firmalar açıklandı

2022 ’nin ikinci çeyreğinde en çok IMEI kaydı yapan telefon şirketleri, BTK tarafından paylaşılan rapor üzerinden açıklandı.

Balaka Teknolojileri ve Bağlantı Müesseseyi BTK, kısa zaman evvel “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Bilgileri Raporu“nun yenisini yayınladı. İşte bu raporun “Mobil Makine Kayıt Sistemi” bvefatında “Alttaki grafikte 2022 seneyi ikinci çeyrek yarıyılında Müessesemizin Mobil Makine Kayıt Sistemine MCKS ithalat ve imalat yoluyla kaydolunan makine rakamlarının marka bazlı olarak gösterimi bulunmaktadır.” açıklamasıyla 2022 ’nin ikinci çeyreğinde en çok IMEI kaydı yapan işletmeler karşımıza çıkarıldı.

BTK, bu mevzuda şu açıklamayı yaptı: “2022 senesinin ikinci çeyreği araştırıldığında 2,9 milyonu aşkın mobil makinenin IMEI kaydının yapıldığı görülmekte olup, marka bazında değerlendirildiğinde bu makinelerin yüzde 55 ’e yakını Samsung, Apple ve Redmi markalarının geliştirdiği mahsullerden oluşmaktadır. IMEI kaydı yapılan ithal ve üretim edilmiş makinelerin uslu telefon ve öbür makine IoT, modem, tablet olarak belirtildiği alttaki grafikten de görüleceği üzere, IMEI kaydı büyük oranda uslu telefonlar için yapılmaktadır.”

Türkiye ’de telefon harici bazı başka mahsuller için de IMEI kaydı yapılması gerekiyor:

Bu da telefon kaydı için verilen tablo:

Listede Samsung lider olurken onu Samsung, Redmi Xiaomi ile toplam olabilir, OPPO, Tecno, General Mobile, Reeder, POCO Xiaomi markası ve Realme izledi.

Paylaşılan raporda başka bilgiler de vardı. Misalin genişbant internet abone rakamının 2022 seneyi ikinci çeyreğinde 89,5 milyona eriştiği ve genişbant abone rakamının bir evvelki çeyreğe göre %0,7 oranında çoğaldığı aktarıldı. Çoğalış oranı “Eve Kadar Fiber” abone rakamında %4,9 ve “Kablosuz-Telsiz İnternet Sabit” abone rakamında ise %20 ,1 seviyelerinde gerçekleşti.

İnternet servis sağlayıcıların abone rakamı ve kazanç bakımından pazar hisselerine de yer verildi. Buna göre pazarda en büyük hisseye sahip ilk üç şirketçi TTNet, Superonline ve Vodafone Net oldu.

Yatırım mevzusunda da ikinci çeyrek özelinde şu aktarıldı: “2022 seneyi ikinci çeyreğinde TT Mobil, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ’un toplam yatırım ölçüyü takribî 4 milyar ₺ iken, öbür firmacılar tarafından aynı yarıyılda takribî 1,8 milyar ₺ yatırım hakikatleştirilmiştir.” 

Kazanç mevzusunda da şu aktarıldı: “TT Mobil, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ’un 2017 senesinden itibaren senelik net satış kazançlarına Çizelge 1-2 ’de yer verilmektedir. 2021 senesinde toplam net satış kazançları bir evvelki seneye göre %16,8 çoğalışla 67,2 milyar ₺ ’ye erişmiştir. “

IMEI kaydı bilgileri yanında bu da alakanızı çekebilir: Samsung imzalı enteresan projektör Freestyle

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.