2023 Pirelli Takvimi tanıtıldı: “İlham Perisine Aşk Mektupları”

07.12.2022
2
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
2023 Pirelli Takvimi tanıtıldı: “İlham Perisine Aşk Mektupları”

Çekimleri Emma Summerton tarafından asıllaştırılan Love Letters to the Muse İlham Perisine Aşk Mektupları başlıklı 2023 Pirelli Takvimi Milano ’daki Pirelli HangarBicocca modern sanat müzesinde tanıtıldı.

2023 Pirelli Takvimi hakkında yapılan basın açıklamasında şunlar aktarıldı: “Avustralyalı resimci, Pirelli Takviminin The Cal 49. edisyonunu ilham arayışında, sanatçı ve insan olarak tercihlerinde ona yol gösteren tüm kadınlar diye tanımadığı ilham perilerine adadı. Emma Summerton ilk edisyonun yayınlandığı 1964 senesinden bu yana Pirelli Takvimine imza atan beşinci kadın resimci oldu.

Daha evvel 1972 ’de Sarah Moon, 1989 ’da Joyce Tenenson ve 2007 ’de Inez Van Lamsveerde Inez ve Vinoodh ikilisinden ile 2000 ve 2016 ’da Annie Leibovitz, Takvim resimlerini çekmişlerdi. Emma Summerton bu sene rejisör Carlo Alberto Orecchia ile birlikte 2023 Takviminin tanıtım videosunun rejisörlüğüne de katkıda bulundu.

“Takvim için ‘ilham perisi ’ ifadesinin anlamına geri dönmek istedim. İlham perisi başlangıçta kaynağı temsil ediyordu ve ilham vermenin yanı gizeme edebiyat, bilim ve sanat alanlarında da kabiliyetliydi” diyen Emma Summerton laflarını şöyle sürdürdü: 

“Başta annem olmak üzere mucizevi, yaratıcı şeyler yapan kadınlar hayatım ve kariyerim boyunca beni büyülemiştir ve bana ilham vermiştir. Yazarlar, resimciler, şairler, oyuncular ve rejisörlerden çok şey bildim. Bu sebeple de bu mucizevi kadınları kutlamak ve onları temsil edecek bir dünya yaratmak istedim.”

2023 Pirelli Takvimi, Emma Summerton ’ın yapıtlarının öne çıkan düşsel stiline hayat veren 14 modelin 28 resmini bir araya getiriyor. Her model temsil etmesi istenen İlham Perisi ile yakın bağlantısından dolayı rolü için özel olarak seçildi. Çekimler ise haziran ve temmuz aylarında Londra ve New York ’ta kurulan setlerde asıllaştırıldı.

Resimci süreci “Çekimlerimde modellerin oynadıkları rollerle reelde ne oldukları arasındaki hudut net bir biçimde belirlenmiyor ve her şey birbirine karışarak büyülü bir reelcilik yaratan resimle ortaya çıkıyor” laflarıyla anlatıyor. 

Misalin, Guinevere Van Seenus bir süper model olmanın yanı gizeme resimci. Lauren Wasser hem model hem sporcu. Takvim ’de Aktivist rolünü üstlenen Ashley Graham, beden pozitifliğini desteklemesiyle de tanınırken Masalcı şahsiyetini canlandıran Precious Lee aynı zamanda senaryolar ve masallar yazıyor. Takvimde rol alan adlar sırasıyla şunlar oldu: 

-Lila Moss – KAHİN 

-Guinevere Van Seenus – RESİMCİ 

-Adwoa Aboah – KRALİÇE 

-Karlie Kloss – TEKNOLOJİ UZMANI  

-Sasha Pivovarova – RESSAM 

-Lauren Wasser – SPORCU 

-Emily Ratajkowski – YAZAR 

-Cara Delevingne – SANATÇI 

-Bella Hadid – PERİ 

-Kaya Wilkins – MÜZİSYEN 

-Precious Lee – MASALCI 

-He Cong – BİLGE 

-Adut Akech – DÜŞ AVCISI 

-Ashley Graham – AKTİVİST 

Bunlar da paylaşılan çekim art görüntüler:

2023 Pirelli Takvimi yanında bu da alakanızı çekebilir: GMC imzalı adaleli elektrikli bisiklet HUMMER EV

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.