2023 ’te Türkiye ’de satılacak elektrikli otomobil modelleri

19.01.2023
17
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
2023 ’te Türkiye ’de satılacak elektrikli otomobil modelleri

2023 ’te Türkiye ’de satılacak elektrikli otomobil modelleri hangileri olacak? Çok sayıda üst seviye model yolda bulunuyor.

Türkiye ’de şu an sıfır otomobil stoğu bulmak güç ancak yine de çok sayıda tamamen elektrikli otomobil modelinin satışı yapılıyor. Bu hemen alttaki haberde görebileceğiniz taşıtların yanına 2023 ’te yeni alternatifler ilave edilecek. Misalin 2023 içerisinde tamamen elektrikli yerli otomobil Togg C-SUV satışa sunulacak. Önümüzdeki aylarda Tesla ’nın Türkiye operasyonu başlayacak ve Model 3 ile Model Y resmi olarak elde edilebilir hale gelecek. HaberTürk ’şan aktardığı ve Ford ’un Türkiye sitesindeki “gelecek taşıtlar” kısmında da yer aldığı üzere, 2023 içerisinde Ford Mustang Mach-E Türkiye ’de yollara çıkarılacak. Gelen balakalara göre önümüzdeki aylarda Audi Q8 e-tron Türkiye ’ye getirilecek, BMW iX1 için Türkiye satışı başlayacak.

Jeep ’in Avenger ile dahil olacağı Türkiye elektrikli otomobil pazarına, Mercedes-Benz tarafından EQE SUV ve EQS SUV dahil edilecek. Mercedes-Benz hali hazırda en çok elektrikli taşıt sunan işletmeler arasında yer alıyor ve bu mevzuda netlikle durmak istemiyor. Türkiye ’de hali hazırda iki değişik elektrikli taşıt satan Hyundai, 2023 bitmeden Ioniq 6′nın Türkiye satışına başlayacak, Nissan ise söylendiği kadarıyla Ariya‘yı Türkiye ’ye getirmek mevzusunda bir adım atacak. Renault cephesinden ise elektrikli Megan ile Dacia Spring gelecek. Dev üretici Toyota ise 2023 yılında bZ4X modelini harcayıcılar ile buluşturabilir. 2023 içerisinde bunlara ek olarak başka vasıtalar da gelebilir. Bu yıl özellikle Çin ’den çok sayıda elektriklinin Türkiye ’de satılması bekleniyor ancak şimdilik net modeller verilemiyor.

Peki Türkiye ’de 2022 ’de en çok hangi elektrikli taşıtlar sattı? Türkiye Elektrikli ve Hibrid Taşıtlar Derneği TEHAD tarafından yapılan paylaşıma göre 2022 ’de Türkiye ’nin en çok satılan elektrikli otomobil modeli, toplam 1.502 adet satış ile BMW iX oldu. Pazar tahlillerini paylaşan TEHAD, Türkiye ’de 2022 yılı özelinde BMW ’nin elektrikli otomobil pazarında markalar ve çok satılan model sıralamasında bcerahatçi olduğunu açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre 2021 yılına göre yüzde 188 ’lik çoğalışla toplam 8.210 adet elektrikli taşıt satışı reelleşti.

2021 yılında toplam 2.849 adet elektrikli satılmıştı. TEHAD ’a göre hibrid otomobil pazarında Toyota marka ve model ağırlığında liderliğini korumaya devam ediyor. Bilgiler üzerinden aktarıldığı kadarıyla 2022 yılında 19.126 adet hibrid otomobil satışı reelleşti. Bir evvelki yıla göre 1.789 adetlik bir düşüş yaşandı. 2022 ’de BMW iX modelini en yakında takip eden taşıtlar 1.155 satış ile Renault Zoe ve 1.150 satış ile Skywell ET5 modelleri oldu. Türkiye ’de 2022 ’de Mercedes-Benz EQE ’de 704 adet, EQS ’deri ise 528 adet satıldı.

Türkiye ’de satılacak elektrikli otomobil modelleri yanında bu da alakanızı çekebilir: GMC imzalı adaleli elektrikli bisiklet HUMMER EV

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.