Apple, App Store ’daki yeni reklam serüvenine iyi başlamadı
Teknoloji devi Apple, uygulama marketi App Store içerisindeki reklam rakamını artırmaya başladı. Ancak ilk çıkış büyük tepkiler çekti.
Apple, App Store ’dan daha fazla kazanç elde etmek ve geliştiricilerin uygulamalarını öne çıkarma mevzusunda değişik olanaklar yaratmak ismine geçtiğimiz aylarda yeni bir adımın bültenini geçmişti. Bu adım kapsamında da uygulama marketine yeni reklamların geleceği duyurulmuştu. İşte bu reklamlar geçtiğimiz saatlerde yurt dışında etkin olmaya başladı. Ancak görünen ilk reklamlar büyük tepki sürüklemeye başladı.
Zira uygulama sayfalarının en altına yerleştirilen reklamlar arasında kumar uygulamalarının reklamları da yer alıyordu. Birçok uygulama geliştirici bundan hiç beğenmedi ve süreci özellikle Twitter ’dan şikâyet etmeye başladı. Vaziyet büyük internet siteleri tarafından da gündeme taşınınca Apple geri adım atmak zorunda kaldı. Resmi bir açıklama yapan işletme, Apple Store merkezli kumar reklamlarını durdurdu. Kumar uygulamalarının reklamları yüksek olasılıkla yeni yarıyılda yalnızca kendi aralarında görünecek, misalin bir resim uygulamasının sayfasında kumar uygulamasının reklamı olmayacak.
Peki yeni yarıyıl bütün olarak neler getiriyor? Şimdiye kadar reklamları arama esasında sunan Apple, yeni yarıyılda uygulama sayfalarının en altında başka uygulamaların reklamlarını yerleştirmeye başladı. İşletme aynı zamanda market açıldığı zaman karşımıza çıkan “Bugün” kısmına da uygulama reklamları almaya başladı.
Reklamların altına “reklam” olduğunu mavi renkli bir logo ile sarih olarak belirten işletme, daha evvel yaptığı açıklamada reklamların geliştiricilere büyük katkı sağladığını belirtmişti. Bu reklamlar kullanıcı özelinde çok tepki sürükleyecek gibi görünmüyor zira keşif sürecine takviyeci oluyor.
Apple App Store ’un yeni reklamları önümüzdeki haftalarda Türkiye merkezli olarak da kullanılmaya başlanacak. Burada küresel bir çıkış yapacak teknoloji devi, yeni yarıyılı yalnızca Çin merkezli olarak uygulamayacaklarını belirtiyor. Bunun sebebi hali hazırda bütün olarak açıklanmıyor.